Päivätiedote maanantai 8.7.

Reisjärven kristillisellä kansanopistolla pidettiin maanantaina 8.9. tiedotustilaisuus. 23 vuotta opiston rehtorina toiminut Mikko Kinnunen kertoo, että hän jättää hyvillä mielin rehtorin tehtävänsä Valtteri Laitilalle. Kinnunen on saanut olla eduskunnassa vapaaseen sivistystyöhön ja kansanopistotyöhön liittyvissä keskusteluissa mukana, ja on kiitollinen siitä, että saa työskennellä jatkossakin hänelle tärkeiden asioiden kuten koulutuksen parissa.

Uudeksi rehtoriksi kutsuttu Valtteri Laitila kertoi ottavansa tehtävän mielellään ja luottavaisesti vastaan. Hän on perheensä kanssa muuttanut Reisjärvelle, ja hänestä on hyvä jatkaa Reisjärven opistolla tehtyä hyvää ja pitkäjänteistä työtä. Erityiskiitokset hän antaa sille, että Kinnusen aikana Reisjärven opistolla on rohkeasti kokeiltu uusia asioita, pyritty kehittämään toimintaa ja tartuttu uusiin mahdollisuuksiin, esimerkiksi erilaisiin hankkeisiin.

Reisjärven opisto on ollut alkuajoista lähtien mukana liikkuva koulu -hankkeessa, jonka avulla on hankittu välineistöä, esimerkiksi frisbeegolf-rata ja sählykaukalo. Henkilökunnan hyvinvointiin on panostettu Hyvinvointi näkyväksi -hankeen tuella. Jatkona Hyvinvointi näkyväksi -hankkeelle opisto on mukana Luontoliikunta arkeen -hankkeessa, joka on ennen kaikkea henkilöstön hyvinvointiin panostava hanke.

Opistoseurojen järjestelyorganisaation päätoimikunnan puheenjohtaja Janne Syri kertoi, että opistoseurojen järjestelyjen aikana on opittu tuntemaan ihmisiä laajalta alueelta, kun tänä vuonna järjestävät rauhanyhdistykset ovat aiempaa laajemmalta alueelta. Talkoovuoroja seurojen aikana tehdään noin 1 300, joista tällä hetkellä noin 1 000 työvuoroa on täytetty.

Syri kertoi parista tämän vuoden uudistuksesta seurajärjestelyissä. Seuravieraiden pyynnöstä opistoseuroihin on rakennettu vanhusten levähdyspaikka. Lähiseudun asukkaat ovat olleet halukkaita vuokraamaan kotejaan tai vapaa-ajan asuntojaan seuravieraiden käyttöön. Majoitustoimikunta välittää tilojen vuokraajien yhteystietoja seuravieraille.

Opistoseuroihin odotetaan saapuvan noin 15 000 seuravierasta. Kenttä avataan seuravieraille torstaina 11.7. klo 12.00. Seurojen tunnuslause on ”Herra kutsuu sinua”. Järjestäjät haluavat näillä sanoilla toivottaa kaikki tervetulleiksi opistoseuroihin tulevana viikonloppuna.

Kesäseuraradio lähettää ohjelmaa seurojen ajan. Lähetys alkaa torstaina 11.7. klo 18.00. Lisätietoa Kesäseuraradion sivuilla www.kesaseuraradio.fi.

2019-07-12T01:10:12+00:00