Päivätiedote perjantaina 12.7.

Opistoseurojen tunnuksena oleva lause ”Herra kutsuu sinua” on Raamatusta Samuelin kirjan kohta, jossa Jumala kutsuu nuorta Samuelia. Päivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Janne Syri seuratoimikunnasta sanoikin, että opistoseuroihin halutaan kutsua erityisesti nuoria, mutta toiveena on, että kutsu puhuttelee jokaista henkilökohtaisesti. 

Opistoseurojen graafisen ilmeen ja seuramerkin on suunnittellut viime vuoden opistolainen Aino Nurkkala seuratunnuksen pohjalta. Nurkkala halusi kuvata teoksessaan yhden pienen ihmisen, jota Herra kutsuu. Työssä on käytetty monenlaisia eri tekniikoita ja esimerkiksi voimakkaat vastavärit luovat kontrastia. Opiston kuvataiteen maalauskurssilla kaikki opiskelijat tekivät seuratunnuksen pohjalta vaihtoehdon, joista Nurkkalan teos valittiin seuratunnukseksi. 

Perjantaina opistoseuroissa kuullaan puheenvuoro seuratunnuksen pohjalta. Ilari Kinnusen alustuksessa tullaan kuulemaan, kuinka Jumala puhuttelee meitä sanassaan ja kutsuu meitä uskomaan ja turvautumaan hänen anteeksiantamukseensa. 

Opistoseurat Reisjärvellä alkoivat torstaina aattoseuroilla. Avajaiset pidettiin perjantaina. Seuroihin odotetaan 15 000 kävijää.

Ensi kesänä seurat totuttua myöhemmin

Vuosina 2020 ja 2021 Reisjärven opistoseurat järjestetään kolme viikkoa tavanomaista myöhemmin. Ensi kesän Reisjärven Suviseurojen vuoksi opistoseurat pidetään vasta heinä-elokuun vaihteessa, ja kokeiluluontoisesti opistoseurat pidetään elokuun alussa myös vuonna 2021. Jos kokemus myöhäisemmästä ajankohdasta on hyvä, seurat voidaan siirtää pysyvästi.

Seuravierailta on tullut vuosien mittaan toiveita, että opistoseurat järjestettäisiin myöhemmin, koska nykysysteemillä kahdet isot seurat ovat lyhyen ajan sisällä. Yhteisen kaluston ja Kesäseuraradion takia ei ole mielekästä pitää opistoseuroja kahdessa paikassa samaan aikaan, joten mahdollinen toinen ajankohta Reisjärven opistoseuroille on Ranuan opistoseurojen jälkeisenä viikonloppuna. 

Ensimmäiset vuonna 1956 pidetyt Reisjärven opistoseurat pidettiin heinä-elokuun vaihteessa, mutta jossain vaiheessa ajankohdaksi on vakiintunut nykyinen ajankohta kaksi viikkoa suviseurojen jälkeen.

2019-07-13T00:55:51+00:00