Opistoseurat alkoivat tänään avajaisilla. Avajaispuheenvuoron aiheeksi opiston johtokunnan puheenjohtaja Sakari Typpö luki Psalmin 84 jakeet 1–8, joissa psalmin kirjoittaja ikävöi Herran temppeliin. Psalmin sanoja lainaten Typpö muisteli niitä, jotka eivät eri syistä ole päässeet paikan päälle seuroihin, vaan ovat joutuneet jäämään kotiin:

 

“Herra Sebaot,

minun kuninkaani ja Jumalani!

Sinun alttarisi luota

on varpunenkin löytänyt kodin,

pääskynen pesäpaikan,

jossa se kasvattaa poikasensa.

Miten onnellisia ovatkaan ne,

jotka saavat asua sinun huoneessasi!

He ylistävät sinua alati.”

 

Onneksi seuroja voi nykytekniikan ansiosta kuunnella ja katsella myös muualla kuin seura-alueella. Typpö muistutti, että seuroja on valmisteltu meitä jokaista varten, myös sinua, joka kuuntelet seuroja viestimien äärellä. Myös etäseuroissa saa olla samalla evankeliumin lähteellä. 

 

Typpö kiitti puheenvuorossaan myös kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet seurojen järjestämisen. Vaikka kenttäseurojen valmistelu muutaman vuoden tauon jälkeen on ollut erilaista kuin ennen ja pitkä tauko on tuonut työhön omat haasteensa, mieli on kiitollinen, kun majapaikkoja pystytetään ympäri aluetta, Typpö toteaa.