Seurateltassa ja Reisjärven kirkossa järjestettiin tänään näihin opistoseuroihin liittyvät jumalanpalvelukset. Seurateltassa pidetyssä jumalanpalveluksessa saarnasi Olavi Voittonen. Tänään on 9. sunnuntai helluntaista ja päivän kirkollisena aiheena totuus ja harha. 

Saarnassaan Voittonen kertoi, kuinka vertaamme elämäämme usein matkan tekemiseen, joka polveilee eri tavoin ja saapuu jossain vaiheessa väistämättä päätökseen.  

Voittonen muistutti, kuinka lapsemme ja nuoremme tarvitsevat aikuisten tuen elämässään, sen valinnoissa oikeasta ja väärästä. 

-Meiltä jokaiselta kysytään ajassamme, minkä varaan me rakennamme elämämme. Kun etsitään elämän eväitä ja elämän rakennuspuita. Meidät asetetaan taas ja taas valintatilanteeseen.

Päivän aiheeseen viitaten Voittonen puhui, kuinka sana on väkevä tässä aamussa.

-Harkitse, mitä tietä kuljet. Harkitse, mitä kohti olet kulkemassa. Vapahtajamme opetus tänään on kutsu elämäntielle. Mutta samalla varoitus vaarasta eksyä. Elämän valinnoissa on erotettava totuus valheesta ja oikea väärästä. 

Voittonen muistutti, että evankeliumitekstissä mainitut väärät profeetat eivät vain ole kauas menneisyyteen kuuluvia vaan edelleen keskellämme. Hän kysyi kuulijoilta, miten tunnistaa tämän? Tekstiin viitaten Voittonen vastasi: Jokainen puu kantaa vain oman lajinsa hedelmiä. Väärät profeetat eivät tee Jumalan tahtoa. 

Voittonen lohdutti kuulijoita, että evankeliumi vapauttaa tänään ihmisen elämään uskossa Jumalan armosta ja palvelemaan rakkaudessa lähimmäistä. Näin löytyy elämälle syvä tarkoitus.