Kuvassa kesän 2025 päätoimiikunna puheenjohtaja Matti Tölli. Kuva otettu ulkona kentällä, sää hieman sateinen.

Kesäseuraradion Aamukahvilla -ohjelmassa vieraana oli ensi kesän opistoseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Matti Tölli. Hän ajattelee tulevaa tehtävää luottavaisin ja nöyrin mielin. Tuleva organisaatio on valmiina ottamaan vastuun ensi vuoden seuroista. Järjestelyohjeet ovat hyvät ja niitä päivitetään jatkuvasti. “Ei tarvitse ruveta keksimään mitään uudestaan.”

Tulevalle organisaatiolle Töllillä on terveisiä. “Lähdetään reippaasti ja iloisin mielin niihin tehtäviin, joihin meitä pyydetään. Jokainen vuorollaan kantaa tehtävänsä.”

Tölli muistuttaa myös esirukoilijan tärkeästä tehtävästä. “Tekin, jotka ette jostain syystä pysty toimimaan vastuutehtävissä, te voitte rukouksin kantaa meitä, jotka olemme näissä varsinaisissa työtehtävissä.” 

Vastuutehtävä on myös koko perheen yhteinen asia. Työ on aina pois yhteisestä ajasta kotona. “Luotetaan siihen, että Taivaan Isä antaa meille jokaiselle voimia ja lahjoja hoitaa tehtävät.”

Voimia Töllille tehtäviin antavat kotijoukot, perhe ja ylipäänsä se, että tätä työtä ei tehdä yksin. Lähitukijoukkoina toimivat lisäksi päätoimikunta, opiston henkilökunta ja kotirauhanyhdistyksen väki. “Me teemme tätä yhdessä.”

Tölli mainitsee Jumalan valtakunnassa tehtävän työn erityislaatuisuudesta. Saamme olla vahvistumassa uskossa tätä työtä tehdessä. “Sitä on sanottu, että syödään kuormasta. Siinä on läsnä evankeliumi myös näissä talkootilanteissa.” 

Tölli kokee saavansa työstä aina enemmän, kuin mitä pystyy itse antamaan. Tätä työtä ei tehdä palkan takia, eikä se ole meille ansioksi. Usko synnyttää meissä sydämen halun toimia vastuutehtävissä Jumalan valtakunnan hyväksi niin hyvin kuin osaamme.